Monday, 1 May 2017

Selamat Menyambut Hari PEKERJA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...



Kami ucapkan Selamat Menyambut Hari Pekerja kepada semua...

Thursday, 8 September 2016

Salam Aidiladha

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...


Selamat Menyambut Hari Raya 
Aidiladha...

Kepada semua sahabat & keluarga kami
Dan juga yang mengenali kami...

Kepada yang balik kampung tu, jangan lupa dahului dengan membaca AlFatihah, Ayat Qursi & 2 Kalimah Syahadah serta membaca doa naik kenderaan... Semoga sepanjang perjalanan kita semua dipelihara, dijaga serta di lindungi olehNya.. Amin...

Wednesday, 31 August 2016

Merdeka!!! Merdeka!!! Merdeka!!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 59 buat semua rakyat Malaysia!!!!
Berbangga & bersyukurlah dengan apa yang kita nikmati sekarang...
Peliharalah kemerdekaan & keamanan ini bersama-sama...



Tuesday, 30 August 2016

Petua Orang Dulu-Dulu?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Orang dulu-dulu memang banyak sangat petuanya. Bahan-bahan yang di perlukan pula kebanyakkannya mudah di dapati kerana ada di sekeliling kita. Maklumlah, orang sekarang lebih percayakan ubat-ubat moden tapi kadang kala kita kena cuba juga petua orang lama ni... Selalunya memang mujarab!

Jom nak share sikit PETUA UNTUK MELEGAKAN ANGIN DALAM BADAN/PERUT KEMBUNG.






Semoga bermanfaat kepada semua...

Thursday, 25 February 2016

GUESS MESSAGE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Pada entry kali ini pula, kami nak share dengan followers kami antara idea GUESS MESSAGE yang agak cantik & menarik untuk di guna pakai sebagai penambah seri sesebuah majlis! GUESS MESSAGE ni memang sudah biasa di gunakan tetapi selalunya mereka menggunakan board book sahaja. Dah terlalu biasa... So, hari ni kita share idea luar biasa ni...

Penggunaan Balang Kaca yang nampak lebih exclusive!

Tetamu hanya perlu sampaikan simple message di papan gambar ini sahaja...

Maybe pemuzik atau penggemar gitar boleh mencuba!

Sungguh sweet & nice!!! Abis majlis boleh terus frame kan & gantung di dinding...

Yang ini makan budget sikit... Tapi apa salahnya kalau budget besar kan..

Agak old school tapi memang menarik!

Cantik juga... Lastly nanti confirm menjadi seni tanpa batasan.

Boleh jadikan bantal bucuk nanti...

Satu pandangan yang cukup menarik!

Special message box for our weeding..

Lebih kurang sama macam tadi cuma penggunaan warna pastel yang lembut!

Cantik!!

Simple & senang di dapati...

Then masukkan dalam balang kaca utk di simpan

Seni itu luas!!

Sampul mesej..

Suka tengok final touch nanti...

Agak terhad tapi simple & mudah di simpan

Masukkan message anda di sini...

Cukup kreatif!!!

Satu sentuhan kreatif & unik!

Boleh je kan jadikan sebagai pencetus kemeriahan majlis anda nanti. Kadang-kadang perkara yang kecil sebegini juga boleh menjadi satu titik noktah untuk sesuatu perkara. Anda boleh try & manalah tahu bila nak flash back nanti sekurang-kurangnya ada somethings yang boleh kembalikan kenangan majlis anda selain daripada gambar-gambar perkahwinan...

Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan berkaitan dengan perkhidmatan yang kami sediakan, boleh terus hubungi pihak kami melalui :-

Telefon :-
016-932 4395 (Ibu)

WhatsApp :-
013-984 6320 (Eppy)
012-537 8935 (Titi)

Email :-
frkatering@yahoo.com

Atau singgah makan & boleh discuss terus dengan Big Boss kami di Kedai Makan SELERA KAMPUNG FAZIAH, beralamat :-



1A, Jalan Merak,
Kampung Pengkalan Pegoh,
31500 Lahat, Perak.

Terima kasih kerana sudi singgah dan baca entry kami kali ini...
Jangan lupe SHARE & FOLLOW Blog FR KATERING...

~ FR Katering ~
' In Syaa Allah... kami permudahkan '

Wednesday, 17 February 2016

Wordless Wednesday

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...


Tuesday, 16 February 2016

Pelamin Chalkboard

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Entry hari ni Team kami nak share salah satu design pelamin yang menjadi trending sekarang ni. Buat pengetahuan semua, pihak Team FR Katering tidak menawarkan pakej pelamin begini. Tujuan kami share dalam Blog ini hanya untuk memberi idea kepada anda semua untuk memeriahkan hari bersejarah anda.












 

Cantik kan? Cukup berseni... Maybe jika anda dah bosan dengan design pelamin biasa di lihat, boleh juga menggunakan design chalkboard macam ni.



Anda boleh terus search & follow IG @thehandwerker

Semoga hari-hari bersejarah anda akan sentiasa berseri-seri & meriah!!!


Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan berkaitan dengan perkhidmatan yang kami sediakan, boleh terus hubungi pihak kami melalui :-

Telefon :-
016-932 4395 (Ibu)

WhatsApp :-
013-984 6320 (Eppy)
012-537 8935 (Titi)

Email :-
frkatering@yahoo.com

Atau singgah makan & boleh discuss terus dengan Big Boss kami di Kedai Makan SELERA KAMPUNG FAZIAH, beralamat :-



1A, Jalan Merak,
Kampung Pengkalan Pegoh,
31500 Lahat, Perak.

Terima kasih kerana sudi singgah dan baca entry kami kali ini...
Jangan lupe SHARE & FOLLOW Blog FR KATERING...

~ FR Katering ~
' In Syaa Allah... kami permudahkan '